Tilbake
Thore Hansen/Gyldendal
Thore Hansen/Gyldendal
Voursoukis Giorgos
Nord universitet
Foto: Dag Jenssen
Foto: Dag Jenssen
Foto: Dag Jenssen
Skriv ut

JØRGEN MOES VEI NR 13

«Jørgen Moes vei nr. 13» er en fantastisk gjenfortelling av Tor Åge Bringsværds klassiske barnebok. I løpet av en liten uke mister huset «Jørgen Moes vei nr. 13» sine beste venner (Jørgens Moes vei nr. 11 og 15) til moderniseringen av byen. Plutselig står han mellom et nytt kjøpesenter og en ny bank. Menneskene som bor i ham flytter ut, og han skal bli omgjort til en parkeringsplass. Sammen med sin nye venn, fuglen Høbert, er det på tide å kjempe – for å få være den man er, for at å være snill er viktigere enn å ha masse penger og for at det gamle og skeive, kan være like bra som det splitter nye og perfekte.

En poetisk, morsom og eventyrlig forestilling om å stå alene i alt som endrer seg og blir borte.

Regi: Mats Eldøen
​​​​​​​Scenografi: Gjermund Andresen
Lyddesign: John Erling Johnson
Lysdesign: Adrian Knutsen
​​​​​​​Rekvisittmaker: Kristine Omlid
Dramaturg: Oda Radoor
Illustrasjon: Thore Hansen
Foto: Dag Jenssen

Vi kan anbefale at dere låner den fine boka til Tor Åge og Thore Hansen etter at dere har sett forestillingen. Beste rekkefølge er teater først, bok etterpå. :)

Lærerveiledning

Last ned:

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Vestfold fylkeskommune

Om kunstner / utøver / gruppe

Elevorientering

Til kulturvertene

Det er teaterforestillingen Jørgen Moes vei nr 13 som skal vises for 1-4 trinn i de fleste kommunene i Buskeurd denne våren. Historien er skrevet av forfatteren Tor Åge Bringsværd i 1973, men vi mener den passer like godt i dag som den gangen. 

Dersom dere skal fortelle de andre elevene hva forestillingen handler om, kan dere si dette:

Jørgen Moes vei nr 13 er et lite trehus. Det har høye vinduer, to balkonger – og en værhane av messing. I huset bor det lykkelige mennesker som er glade i huset sitt, men en dag skjer det noe grusomt. Lastebiler, heisekraner og bulldosere dukker opp ut av ingenting og river ned bestevennene hans. Byen skal nemlig pusses opp, og det skal bygges både bank og kjøpesenter der de sto. Sammen med den lille fuglen Høbert; en venn i nøden, står han alene igjen og kjemper for å få beholde planker, spikre og den fine plenen sin. Men er det plass til et  koslig og rart gammelt hus i den moderne byen? 

Det er Adrian og John Erling som kommer føst til skolen. De trenger hjelp av 4 stk til å bære inn alt utstyret. Når det er gjort er det fint om dere kan sette opp publikumsplassene, og Adrian forteller dere hvor det skal være. Vi har med sitteputer til 80 elever, så dersom dere er fler enn det, må dere finne benker og stoler til å fylle opp bakerst med. Husk at det ikke skal være mer ennn 100 publikummere om gangen pr forestilling.

Skuespillerne heter Vilde og Emilia, og de trenger en garderobe å skifte i. Alle fire blir veldig glade for kaffe, te og vann og drikke, men har med egen matpakke. 

Dersom dere pleier å si noen ord forran publikum, så passer det best å gjøre dette etter at forestillingen er ferdig. Dette kan dere avtale med Vilde og Emilia når de kommer. 

Etter at siste forestilling er ferdig trenger vi hjelp til å bære alt ut i bilen igjen. 

Dersom det er noe dere lurer på, så ring til Andrian. Han kan svare på det meste. 

God fornøyelse til dere alle!